אבחון ילדים

הפרעת קשב וריכוז היא תופעה שכיחה וקיימת בקרב 7-10% מהאוכלוסיה. תסמיניה הישירים הם קשיי קשב וריכוז, היפראקטיביות ואימפולסיביות אך אין צורך שכל התסמינים יופיעו בכדי לענות על הקריטריונים של הפרעת קשב וריכוז. הפרעת קשב עלולה לגרום לבעיות בתחומי חיים רבים – בבית, בחברה, בעבודה ובלימודים. אבחון וטיפול מתאים יכולים לשנות את החיים לטובה. הפרעת קשב מתפתחת בשנים הראשונות לחיים ואינה דועכת בגיל מסוים, לכן ניתן למצוא אותה בכל שכבות הגיל. לפי הערכות, כ־70% מהילדים הסובלים מהפרעת קשב ממשיכים לסבול מתסמינים של ההפרעה גם בתקופות מאוחרות יותר בחיים ושכיחות ההפרעה אצל בני 18 ומעלה היא 7%-4%.

בעשור האחרון המודעות להפרעת קשב וריכוז על צורותיה גדלה מאוד הן במסגרת המשפחתית בבית ע"י ההורים והן במסגרות הלימודיות והחברתיות ע"י המורים והמדריכים. הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים גורמת לקשיים משמעותיים בפעולות כמו קריאה והקשבה. הימנעות מטיפול עלולה לגרום לקשיים ניכרים בתפקוד, אשר עשויים לגרור בעקבותיהם הפרעה התפתחותית ואף התפתחות של הפרעות פסיכיאטריות ורפואיות בגיל הבגרות ומגבירה את הסיכון למצבים מסכני חיים כגון התמכרויות שונות ותאונות למיניהן.

לכן אם אתם חושדים שילדכם או ילדתכם סובל/ת מתסמינים של הפרעת קשב וריכוז כדאי ואף רצוי לפנות לביצוע אבחון קשב על ידי אחד מהגורמים המוסמכים בלבד – נוירולוג ילדים, פסיכיאטר ילדים או רופא ילדים/משפחה שעבר הכשרה והוסמך לכך על ידי משרד הבריאות (רשימת הרופאים המוסמכים מפורסמת באתר משרד הבריאות) ובמידה ואכן קיימת הפרעת קשב לתת את הכלים המתאימים לילד ולמשפחה לחיות בשלום עם הפרעת הקשב.